Temat 4f - składowanie i przechowywanie

Raczej na pewno będziemy mieli dostęp do ograniczonej powierzchni na nasze działania. Automatycznie nasuwa się rozwiązanie - jak nie na powierzchni to może pod? Możemy adoptować na składy i magazyny wszelkie suche nadające się pomieszczenia. Idealnie jeśli będą bardziej chłodne niż ciepłe. Część będziemy musieli adoptować pod kątem przechowywania mięsa, wyrobów mięsnych, półproduktów czy konserw.

1. w zależności od naszych potencjalnych potrzeb i możliwości dobrze by było przemyśleć:
a. adaptację pomieszczeń na chłodnie i mroźnie;
b. wyposażenie pomieszczeń w regały;
c. dostosowanie pomieszczeń do przechowywania np. wiszących półtuszek czy wędlin dojrzewających;
d. wyposażenie w wagi, wózki widłowe;
e. wentylację wyciągową i nawiewną, bieżącą wodę i kanalizację.